Domeinnaam verhuizen

Dagelijks volg ik zo veel mogelijk domeinnaam nieuws. Ik doe dat op alle mogelijke manieren zoals via Twitter, Facebook, Google+ en RSS (Reeder) om zoveel mogelijk te weten te komen over wat er omgaat en wat er speelt in de domeinnaam wereld. Wat ik daar de laatste tijd het meeste lees zijn problemen rondom het verhuizen van domeinnamen. Ik zie dat veel van mijn collega’s hun klanten werkelijk aan hun lot overlaten als het op verhuizen aankomt. Dat zou naar mijn mening anders moeten en Greenflash Internet doet dat ook anders.

Twee soorten verhuizingen
Het verhuizen van een domeinnaam is geen kunst maar voor een leek een hele klus kan ik me voorstellen. Er zijn twee soorten verhuizingen mogelijk. Naar uw hostingprovider verhuizen of weg naar een andere hostingprovider verhuizen. De tweede is de meest simpele in mijn ogen. Om uw domeinnaam van uw huidige provider naar uw nieuwe provider te verhuizen moet u de Auth. Code of Token (verhuiscode) opvragen. Dit doet u bij de provider waar de domeinnaam op dat moment geregistreerd is en waar u dus waarschijnlijk ook voor de domeinnaam betaald. Om de verhuiscode te ontvangen moet het juiste e-mailadres ingevoerd zijn bij de contact gegevens van de domeinnaam (WHOIS). U kunt dit controleren op diverse websites maar veruit de beste is who.is. Zoek naar Registrant Email en kijk of daar het juiste e-mailadres staat. Zo niet dan moet u dit laten corrigeren bij uw huidige provider alvorens u de domeinnaam kunt gaan verhuizen. Na het aanpassen van het e-mailadres kunt u aangeven dat u de domeinnaam wilt gaan verhuizen. De verhuiscode zal dan per e-mail naar u verzonden worden.

Dan komt het eerste gedeelte dus het verhuizen naar de nieuwe provider. Hiervoor hoeft u niets te doen (in mijn ogen) dan de verhuiscode door te geven aan bijvoorbeeld Greenflash internet en die regelen de rest. De nieuwe provider gaat er voor zorgen dat hij met uw naam en adresgegeven en de verhuiscode de naam naar zijn omgeving gaat verhuizen. Hij zorgt er ook voor dat uw domeinnaam de nieuwe DNS gegevens of te wel nameservers krijgt. Ook zal hij op uw verzoek de domeinnaam koppelen aan uw (bestaande) hostingaccount. Door die laatste koppeling zal de domeinnaam voor bezoekers beschikbaar komen.

Geautomatiseerd
Wat ik dagelijks lees is dat klanten zoals u het hele bovenstaande proces zelf uit moeten voeren in vaak ingewikkelde systemen en schermen omdat de provider dit heeft geautomatiseerd. Begrijpelijk als je de goedkoopste wilt zijn in de markt. Een provider wil dan niet dure werknemers in dienst nemen om deze stappen voor u uit te voeren maar gaat er van uit dat u dit zelf door middel van een korte handleiding kunt doen. Niets is minder waar en daarom zie ik dagelijks vragen en opmerkingen op social media aan die grote providers. Het is niet iets wat u zelf wilt doen, sterker nog u wilt dit helemaal niet leren omdat het waarschijnlijk maar eens in de paar jaar voorkomt. U hebt andere dingen aan uw hoofd! Daarom kies ik ervoor omdat voor mijn klanten te doen en ze deze zorgen uit handen te nemen. Voor mij is het immers dagelijks werk en routine.

Het invoeren van de juiste gegevens die bij iedere domeinnaam verschillend kunnen zijn en het koppelen van nameservers is werk voor iemand die dit graag doet. U moet zich niet hoeven te bekommeren over DNS instellingen en uzelf moeten afvragen waarom en hoe vul ik die in. Dit zijn specifieke zaken die uw provider uit handen moet nemen en voor u moet doen om fouten, veel vragen en niet te vergeten boze reacties op social media te voorkomen.

Ook aan het stoeien met uw domeinnaam verhuizing neem contact op.

Door |vrijdag 29 april 2016 | 09:20|

Send this to a friend